Een nieuw project

De vakantieperiode breekt binnenkort weer aan en dan heb ik altijd een project, dat soms twee maanden in beslag neemt of zelfs meer dan een jaar duren zal.

Ik had mij voorgenomen nu eens helemaal te voltooien waar ik in de periode van mijn dissertatie aan begonnen was, maar vanwege tijdsdruk niet heb kunnen afmaken: een commentaar samenstellen op de brief van Paulus aan de Romeinen. Het begin is er nu, en het laat zich aanzien dat het me meerdere jaren zal bezighouden. De eerste fase is het doorwerken van de Griekse tekst, het vergelijken van commentaren – zowel van conservatieve en evangelische als van liberale zijde – en dan vervolgens ook de theologische inhoud proberen te doordenken.

Daarbij staat me voor de geest dat een dergelijk commentaar op zoek zal gaan naar de praktische toepassing. Vandaar dat ik me ook zal bezighouden – opnieuw – met de drie commentaren die Karl Barth op de Romeinenbrief geschreven heeft. Na een lange periode – meer dan drie jaar – me intensief in Johannes verdiept te hebben is nu dan eindelijk Paulus weer aan het woord.

Hier een voorproefje:

NB MACA = John MacArthur, DUNN = James D.G. Dunn (“Romans”), en NET = New English Translation (Bob Wallace).

Series Navigation<< Ongeloof tegenover het Brood des Levens – over Johannes 6 – voorbereiding van de predikingWie Gods wil doen wil, kan het begrijpen – voorbereiding van de verkondiging op 14 mei 2017 >>
Kon je deze post waarderen? Ondersteun dan Robbert Veen op Patreon!
www.pdf24.org    Send article as PDF   

Geef een reactie